Roofs 2019-02-94 Nieuwslijn

agenda

4-8 februari 2019, Bouwbeurs 2019
Jaarbeurs Utrecht, Info: www.bouwbeurs.nl

19-21 maart 2019, Solar Solutions 2019
Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen, Info: www.solarsolutions.nl

22 maart 2019, Feestavond voor de dakenbranche
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

9-11 april 2019, Building Holland 2019
RAI Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

Hodak en Dakpunt openen gezamenlijk een vestiging in Hengelo

Hodak Dakmaterialen opende op 1 februari 2019 een nieuwe vestiging aan het Korenpad 2b in Nijmegen. Verder is het bedrijf de samenwerking aangegaan met Dakpunt Dakbedekkingsmaterialen: zij openden samen op 15 januari 2019 een nieuwe vestiging aan de Jan Tingenbergstraat 130 in Hengelo onder de naam Hodak Hengelo bv.

Conduct Technical Solutions breidt uit met nieuwe hoofdvestiging

Op 1 november heeft het team van Conduct Technical Solutions de sleutel in ontvangst mogen nemen van het nieuw te openen pand aan de Aalborg 4 te Barendrecht. Op deze locatie zal het hoofdkantoor gevestigd worden, met daarbij een magazijn van 388 m². Met deze nieuwe locatie in combinatie met het ­bestaande magazijn in Drunen speelt het bedrijf in op de enorme groei die het bedrijf doormaakt. De verbouwing zal vier tot zes weken in beslag nemen en de verhuizing staat nog dit jaar gepland.

Erasmus MC dubbel winnaar Rotterdam Architectuurprijs 2018

Het door EGM architecten ontworpen Erasmus MC is verkozen tot beste gebouw van 2018. Het nieuwe medisch centrum ontving zowel de jury- als de publieksprijs. Op het stadhuis in Rotterdam reikte Bas Kurvers, wethouder Bouwen en Wonen, namens de Rotterdammers de publieksprijs uit waarna juryvoorzitter Samir Bantal, directeur AMO, de vakjuryprijs bekend maakte.

PERSONALIA

SealEco

Naast  de vertrouwde gezichten van Roy Modderkolk (regio Midden) en Paul van Onzenoort (regio Zuid) is Joost Sauer (rechts op de foto) per 1 januari 2019 in dienst getreden als Technisch Accountmanager regio Noord. Joost, Paul en Roy zijn verantwoordelijk voor alle debiteuren Roofing, Lining en Façade in hun eigen regio.

Van der Tol

Per 1 januari 2019 heeft Rob Franken zijn functie van Algemeen Directeur van Van der Tol overgedragen aan Olivier Copijn. Medio vorig jaar is dit in goed overleg met de overige leden van het managementteam besloten. Rob Franken zal als grootaandeelhouder zijn kennis en ervaring blijven inzetten en zo nauw betrokken blijven bij de onderneming.

Daikin Nederland

Sinds 1 januari 2019 is Edwin Hoogerwerf (43) aangesteld als Managing Director van Daikin Nederland. Het bedrijf maakt momenteel een forse groei door zowel op het vlak van koeling- als heatingoplossingen voor kleine woningen tot grote bedrijfsruimtes.

Bouwsector blijft sterk groeien in de komende jaren

De bouw heeft het afgelopen jaar opnieuw een krachtige groei gerealiseerd. De bouwproductie steeg met 6,5%. Dit kwam neer op een reële productietoename met € 4 miljard naar een niveau van € 70 miljard. De groei zet de komende jaren bovendien stevig door. Met groeicijfers van rond de 5% zowel dit jaar als het komende jaar zal de bouw opnieuw een sterke groeisector zijn binnen de Nederlandse economie. De werkgelegenheid blijft daarbij ook stevig doorgroeien. Nadat het afgelopen jaar sprake was van een toename van 16.000 arbeidsjaren, zal de werkgelegenheid in 2019 en 2020 cumulatief met nog eens 25.000 arbeidsjaren kunnen toenemen.

Drie bijzondere mijlpalen bij Royal Roofing Materials

De maand januari staat dit jaar bij Royal Roofing Materials bv in het teken van jubilarissen. Als organisatie hechten wij veel waarde aan een langdurige klantrelatie, dit geldt eveneens voor het personeel dat werkzaam is bij Royal. Dat we langdurige relaties aangaan blijkt wel uit het feit dat we drie jubilarissen hebben deze maand.

Alweer 12,5 jaar is Robbert van der Linden (links) de drijvende kracht achter het succes van de Utrechtse vestiging Royal dak & bouw. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring, weet hij iedereen uit zijn team naar ‘the next’ level te tillen. Zowel klanten als collega’s zien Robbert graag nog 12,5 jaar bij Royal!

In Rijswijk heeft Pascal Lambregts zijn 12,5-jarige jubileum gevierd. Altijd gedreven en optimistisch zorgt Pascal ervoor dat klanten en collega’s hun dag met een glimlach beginnen en afsluiten. We hopen dat dit zonnetje in huis nog vele jaren binnen Royal zal schijnen.

Rob Pulles is al 25 jaar het bekende gezicht bij Royal dak & bouw in Breda. Met vele jaren aan opgebouwde kennis en ervaring weet Rob de mensen te ondersteunen waar nodig. Hij vierde alweer zijn 25-jarig jubileum. Dat er nog vele jaren mogen volgen!

Sneak preview nieuw design Solatube

Techcomlight, distributeur van Solatube in de Benelux presenteert de verschillende nieuwe designs. Naast de 25 jaar oude en ronde koepel, bedoeld om het daglicht mee op te vangen, wordt er ook een ‘vlakke’ koepel voor hellend dak geïntroduceerd. Op deze manier wordt het daglicht op precies dezelfde manier getrans­porteerd, alleen het grote verschil is dat het er visueel anders uitziet.

Universeel montage-anker met mechanische bevestiging

Het BossCover montage-anker zorgt voor een waterdichte bevestiging van ­buitenelementen (zoals zonnepanelen, ventilatie-units, airco buitenunits, ­zonnecollectoren,…) op daken. Het montage-anker is nieuw op de markt. Opvallend is de universele aansluiting op verschillende typen dakbedekking. Het montage-anker is beschikbaar voor platte daken, ongeacht de helling, afgedicht met EPDM, bitumen, PVC of TPO dakbedekking. De testen van Kiwa BDA (bevestigen de kracht van het montage-anker. Zelfs op een hoog gebouw en in de zwaarste windzone van Nederland en België voldoet het anker ruimschoots aan de norm. CPE en Mawipex (onderdeel van de Tectum Group) distribueren het BossCover montage-anker.

FAKRO komt met serie extra grote dakramen

De nieuwe luxe uitzet-tuimeldakramen van FAKRO brengen met een glasoppervlak tot meer dan twee vierkante meter het mooiste licht in huis. De ingenieurs hebben solide, technische oplossingen ontwikkeld voor eenvoudige bediening van de grote ramen die voorzien kunnen worden van drievoudige beglazing. De dakramen zijn in de toekomst ook toe te passen in nieuwbouwwoningen die gebouwd worden volgens de BENG-eisen. De ramen zijn traploos te openen tot een hoek van 45 graden. Duurzaamheid is een kernthema bij FAKRO.

Ontdek BMI op de BouwBeurs 2019 in Utrecht

Voortaan kunnen bezoekers bij één organisatie terecht voor alle denkbare oplossingen op het gebied van zowel platte als hellende daken. Tijdens de BouwBeurs 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht zullen dakenproducenten Monier en Icopal zich voor het eerst samen als BMI presenteren. BMI introduceert tijdens de beurs onder meer de ‘De Nieuwe Hollander-V’, een innovatieve variabele dakpan. Ook introduceert het bedrijf de veelzijdige kunststof TPO dakbaan BMI ‘EverGuard’.

De nieuwste dakoplossingen

De populaire dakpan Nieuwe Hollander is niet alleen verbeterd, maar ook getransformeerd tot een flexibele, variabele, kosteneffi­ciënte keramische dakpan die meer ontwerpvrijheid biedt, makkelijker te leggen is en nog beter bestand is tegen weersinvloeden. Voor het platte dak introduceert BMI de dakbaan EverGuard. Deze dakbaan op basis van TPO (thermische polyolefinen) heeft zeer goede mechanische eigenschappen. Hij is bestand tegen chemicaliën en biedt langdurige bescherming tegen (extreme) weersinvloeden. Het materiaal is onder alle omstandigheden flexibel te verwerken en heeft een perfecte lasbaarheid.
Met het aanbieden van Vastgoedzorg adviseert BMI over effi­ciënt dakonderhoud op lange termijn. ­Woningcorporaties, zorginstellingen, scholen en andere gebouweigenaren en -beheerders kunnen tijdens de beurs op de stand van BMI terecht voor uitgebreide informatie over dit Vastgoedzorg programma.

Plaatsen van stalen dakplaten

Het plaatsen van stalen dakplaten voor vlakke dakconstructies wordt steeds minder met de hand gedaan. Zeker wanneer het dakoppervlakte groot is, is de inzet van een vacuümheffer onontbeerlijk. VIAVAC is fabrikant en leverancier van dit type hijsgereedschap. Het monteren van stalen dakplaten met de vacuümheffers is een innovatieve, efficiënte en bovenal veilige hijsoplossing. Hiermee wordt het zware en uitputtende handwerk voorkomen en voldoen de arbeidsomstandigheden aan de Arbowetgeving. Met de VIAVAC CladBoy kunnen lange profiellengtes (tot 26 meter lang en 600 kg) in één keer achter elkaar worden gelegd. Dit bevordert niet alleen de montagesnelheid, maar ook kunnen de werkzaamheden met minder personen worden uitgevoerd, wat direct een besparing in de montagekosten oplevert.

Labels