Roofs 2019-01-44 Tijd om de krachten te bundelen

special Bouwbeurs 2019

De bouw floreert. De dynamiek in de sector wordt bepaald door een groot aantal maatschappelijke issues. Meer dan ooit hebben partijen elkaar nodig. BouwBeurs speelt hierop in met het thema ‘Tijd om de krachten te bundelen’. De beurs wordt van 4 tot en met 8 februari 2019 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Marian Verheij, onlangs aangetreden als de nieuwe brandmanager van BouwBeurs: “In een hoog tempo verandert de markt onder invloed van complexe vraag­stukken. Denk aan een gasloos Nederland, maar ook aan grote woningtekorten. Dit vraagt nieuwe antwoorden en nieuwe vormen van samenwerking. De complexiteit is zo groot dat bundeling van krachten hard nodig is. Dat vertalen we op de BouwBeurs.”

Daarom wordt veel aandacht besteed aan de digitalisering van het bouwproces, renovatie, energietransitie/energie neutraal bouwen, circulair bouwen en personeel & veiligheid. Verheij: “In al deze thema’s speelt de bouw een cruciale rol. Er gebeurt zo enorm veel, BouwBeurs is de exponent van die ontwikkelingen. We brengen ze in beeld en clusteren ze. Op verschillende manieren komen ze straks terug op de beursvloer. Hierbij wordt vooral gelet op het zelf zien, doen en ervaren. Bijvoorbeeld op één van de vakpleinen.”

“De marktdynamiek zien we ook terug in de grote belangstelling om aan de beurs deel te nemen,” aldus Verheij. “We hebben veel aanmeldingen. We zien dat bedrijven die eerder afhaakten, aangeven weer van de partij te willen zijn. We zien dit als een compliment, met onze invalshoek raken we een gevoelige snaar. Men wil erbij zijn.”

Activiteiten

Kennismaken met, en het uitproberen van nieuwe producten is de belangrijkste reden voor beursbezoek. Binnen het expositieprogramma wordt hieraan extra aandacht besteed. Daarnaast kent de beurs een groot aantal extra activiteiten. Naast nieuwe activiteiten zoals het Nieuws Café met continu interviews over actuele ontwikkelingen, kan de bezoeker ook rekenen op een aantal activiteiten in de categorie ‘Wegens succes geprolongeerd’. Voorbeelden hiervan zijn: het Gala van de Nederlandse Bouw, De Nederlandse Bouwprijs en het BouwBeurs Café.

Tevens wordt het programma BouwBeurs R&D gelanceerd. Dit nieuwe concept heeft de focus op innovatie en richt zich op architecten, bouwkundig ingenieurs en andere nieuwsgierige mensen in de bouw. Aan de hand van actuele dagthema’s worden de nieuwste ontwikkelingen en spraakmakende projecten in de bouwbranche voor én door deze doelgroep inzichtelijk gemaakt. Daarbij wordt een directe verbinding gemaakt met het aanbod van de exposanten op de beursvloer.

De vorige editie, BouwBeurs 2017, was succesvol. De beurs was twee jaar geleden goed voor bijna 75.000 bezoekers en werd door bezoekers en exposanten gewaardeerd met gemiddeld een 7.4.

De BouwBeurs is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur. De beursvloer sluit om 17.30 uur, behalve op donderdag (20.30 uur) en vrijdag (17.00 uur).

Labels