Roofs 2018-09-84 Vos Kunststoffen brengt RedFox EPDM op de Nederlandse markt

bedrijfsnieuws

Vos Kunststoffen uit Veen speelt sterk in op de te verwachten groei van de markt voor EPDM dakbedekkingen door op te treden als exclusief verdeler van een leidende producent van EPDM daksystemen met het eigen RedFox EPDM label.

Bert en Arnoud Vos (vader en zoon) zijn de oprichters van de Handelsonderneming Vos Kunststoffen.

Zij begonnen een kleine 10 jaar geleden met kunststof ­leidingsystemen. In 2014 was het assortiment inmiddels fors uitgebreid met producten als EPDM dakbedekking en EPDM vijverfolie, reclame kunststoffen, technische kunststoffen, kunststof en bewerking, gevelbekleding, afwerk- en bouw­materialen. Bovendien opende men een webshop en trad er een forse groei op door de gehele Benelux en Duitsland.

Arnoud Vos vertelt: “EPDM staat bekend als een zeer milieuvriendelijk product. Door de cursussen EPDM-dakbedekking voor vaste klanten ontstond een grotere professionalisering en werd het complete systeem RedFox EPDM dakbedekking in de markt gezet. Wij richten ons voornamelijk op de zakelijke markt en daarnaast de doe-het-zelf markt. Voor deze doelgroep bieden wij een verwerkingscursus aan, waarmee men de techniek onder de knie kan krijgen. Het product is voorzien van CE-markering. Als leverancier bieden wij vanzelfsprekend een productgarantie.” Het bedrijf levert de EPDM dakbedekking met een compleet assortiment accessoires.

Extrusie

Het product is voor de doelgroep onderscheidend op het gebied van prijs, maar het heeft ook een belangrijke onderscheidende technische kwaliteit. Arnoud Vos: “De op dit moment meest bekende wereldleiders in EPDM dakbedekking produceren deze tweelaagse EPDM volgens het traditionele kalenderingsproces. Wij werken met een producent die produceert volgens de meest technologisch geavanceerde productiewijze, namelijk extrusie. Deze techniek levert een uniforme verdeling van de receptuur op, minder luchtbellen, een schoner en gladder oppervlak, minder verbindingslassen door een geautomatiseerde ‘seaming table’ en een stabielere dikte van de EPDM-folie. Ook kan bij dit product de laag stof die traditioneel op EPDM zit om plakken te voorkomen achterwege blijven, feitelijk is deze in de folie zelf verwerkt.”

Voorraad en visie

Standaardbreedtes 3,05 meter, 4,57 meter en 6,10 meter van deze EPDM worden standaard uit de fabriek aangeleverd, doorgaans zijn deze ruim voorradig in het magazijn. Ook zijn alle bijbehorende accessoires voorradig en kunnen bestellingen met eigen vervoer binnen enkele werkdagen na bestelling geleverd worden. Afhalen aan het magazijn is vanzelfsprekend ook mogelijk.

“Onze visie is om binnen enkele jaren een aantal magazijnen in Nederland te openen, waar zakelijke klanten makkelijk af kunnen halen en wij sneller een klant kunnen bereiken,” zegt Bert Vos. Daarnaast zullen onze voorraden en ons assortiment meegroeien.”

Bert en Arnoud Vos zijn zeer enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid, waarvan ze verwachten dat het Vos Kunststoffen een enorme groei gaat geven. “Wij zien onszelf niet als concurrent van de grote EPDM-leveranciers die op de Nederlandse markt actief zijn, omdat onze doelgroep anders is en wij anders in de markt staan. Klanten kunnen bij ons tevens terecht voor bouw, afwerking en gevelmaterialen. De eerste reacties uit de markt zijn positief en vaste klanten geven aan veel vertrouwen te hebben in het nieuwe systeem RedFox EPDM Dakbedekking.”

Labels