Roofs 2017-11-42 Nieuwslijn special bestelauto’s

Nieuwe partners Service-System in Nederland en België

Specialist in bedrijfswageninrichting Service-System heeft drie nieuwe partners aan het netwerk toegevoegd, namelijk:

  • Van de Zaag Bedrijfswageninrichtingen in Numansdorp;
  • Autobedrijf Hilboezen in Staphorst;
  • JC Carrosserie in Zwevezele (België).

Inmiddels heeft men acht partners in Nederland en België.

Bestelauto Expo succesvol

De eerste editie van de Bestelauto EXPO op 4 en 5 oktober is succesvol geweest. Zo moest Nefkens Peugeot de hulp van extra accountmanagers inroepen om de stroom van orders op de actie ‘3 halen, 2 betalen’ op te vangen. Ook de standhouders onderling wisten elkaar te vinden. Zo heeft BCA menig auto ter plekke getaxeerd, waarmee de deal voor de koop van de nieuwe bedrijfswagen eenvoudig rond gemaakt kon worden.

Organisator Patrick van Tilburg van EXPOMotion blikt tevreden terug op deze eerste editie. “Tevreden exposanten, een stevig congresprogramma en tevreden, kwalitatief goed beoordeelde bezoekers, die niet alleen konden kijken maar ook konden kopen. Voor ons het bewijs dat de Bestelauto EXPO een vaste, jaarlijkse plek verdient in bestelautoland. Volgend jaar in november dus een vervolg; de eerste exposanten hebben zich al aangemeld voor de 2018-editie.”

ABAX wordt strategisch partner van ‘aftermarket-platform’ Caruso

Telematica-leverancier ABAX heeft zich als een van de eerste strategische partners aangesloten bij Caruso, het nieuwe open en veilige dataplatform voor de aftermarket in de automotive branche. De betrokken bedrijven zijn actief op het gebied van distributie en verwerking van vervangende onderdelen, accessoires, etc.

Volkswagen Transporter 2.0 TSi CNG

De Volkswagen Transporter is als enige met een volledig Moo Fuel CNG/Groengas-­installatie leverbaar. Niet alleen grote, maar ook midden en kleine wagenparken moeten verduurzamen om zo hun CO2-uitstoot te reduceren, dit om te voldoen aan de CO2 footprint. Hierdoor stijgt de vraag naar duurzame voertuigen. Door montage van een Greenes CNG installatie op de 110 kW benzine Volkswagen Transporter (alle modelvarianten) wordt de CO2 uitstoot tot maar liefst 88% gereduceerd (t.o.v. Euro 6 diesel).

Nissan presenteert e-NV200 met grote 40 kWh-batterij

Nissan presenteert de e-NV200 met nieuwe 40 kWh-batterij. Hierdoor groeit het bereik van de emissievrije bestelauto tot 280 kilometer (NEDC). De vernieuwde uitvoering is een antwoord op de sterk groeiende aandacht voor schone en stille distributie in stedelijke gebieden. De nieuw  ontwikkelde 40 kWh-batterij heeft dezelfde omvang als zijn voorganger (24 kWh) en weegt nagenoeg hetzelfde. Hierdoor blijven het laadvolume (max 4.2 kuub) en de laadcapaciteit (795 kilo) vrijwel onveranderd. Daarmee is de inzetbaarheid voor transport van lading of personen maximaal.

Koen Maes, Managing Director Nissan Benelux: “Steeds meer steden kampen met problemen op het gebied van de luchtkwaliteit. Tegelijkertijd beleeft stadsdistributie een enorme vlucht - mede onder invloed van de groei van online winkelen. Deze economische ontwikkeling staat haaks op de wens om steden schoner en stiller te krijgen. De volledig elektrische e-NV200 met grote batterij is dan ook de juiste auto op het juiste moment. Hij rijdt emissievrij en stil en is bij uitstek geschikt voor gebruik in en rond steden. Een extra voordeel: de kosten per kilometer liggen ook nog eens zeer laag”. Nissan start de levering van de e-NV200 met 40 kWh-batterij in april 2018.

Eerste MobiliteitsRAI goede basis voor de toekomst

De eerste editie van de MobiliteitsRAI, het nieuwe zakelijke platform voor de mobiliteitssector, is goed ontvangen in de markt. Deelnemende bedrijven waren zeer positief gestemd over de uitstraling van de beurs, de combinatie met het congres en de kwaliteit van de bezoekers. De grotere transportorganisaties, retailers, nutsbedrijven en regionale overheden gaven acte de présènce. Innovaties en nieuwe producten, vooral gericht op duurzaamheid en CO2 reductie, vormden de rode draad door zowel het beurs- als congresgedeelte. RAI Vereniging en RAI Amsterdam zullen spoedig de data voor de volgende editie bekendmaken.

Labels